Десетилетия по-късно: Осъдиха мияч на прозорци, оказал се сериен убиец

Десетилетия по-късно: Осъдиха мияч на прозорци, оказал се сериен убиец Съдебно жури в Антверпен призна 58-годишния мияч на прозорци Стефан Дю Лион от Дюрне за виновен за убийството на четири жени през 90-те години на миналия век след продължили 3,5 часа обсъждания. Дю Лион беше заловен след анализ на ДНК проба през 2018 г. и призна, че е убил четирите жени съзнателно и след предварително обмисляне.
Четирите престъпления имат поразителни прилики, заключиха съдебните заседатели. Три от убийствата са станали в домовете на жертвите. Не са открити следи от взлом, безпорядък или боричкане при престъпленията. Нито една от жените не е била в състояние да потърси помощ, което според журито показва, че те са били надхитрени и незабавно омаломощени, и доказва неговото намерение да ги убие.
Дю Лион е действал хладнокръвно и целенасочено, като всеки път внимателно е избирал мястото. Според журито убийствата са били предварително обмислени - планът да убие жертвите е съществувал преди екзекуциите и е бил осъществен по определен ритуал. Дю Лион не е действал при внезапен емоционален порив, а е бил в достатъчно стабилно душевно състояние.
Присъдата на Дю Лион ще бъде произнесена по-късно днес. Убийството се наказва с доживотен затвор.
15.02.2023, 15:08 часа
350 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha