Мъж отвлече детето си от дом в Лом, скочи на полицаи

Мъж отвлече детето си от дом в Лом, скочи на полицаи Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия А. А. А. за наказание „Глоба“ за съпротива на орган на властта при акция на МВР за откриване на обявено за издирване дете. В началото на юли 2022 г. 9-годишната А. А. изчезнала от ЦНСТДБУ „Нов дом - нов шанс” в Лом, където била настанена от социални служители след като било установено, че е в риск и се отглежда в крайно тежки и опасни за здравето му условия в дома му в село Крива бара, община Брусарци. С телеграма от 2 юли 2022 г. на ГДНП момичето е било обявено за национално издирване. На 6 юли служители на МВР посетили дома на А. А. А. - баща на малолетното момиче, в село Крива бара. Мъжът отказал да пусне полицаите в къщата, както и да им даде сведения за местонахождението на детето и се нахвърлил върху инспектора от Детска педагогическа стая при РУ – Лом с викове „Немате работа в дома ми и нямате право да извършвате такава проверка… Боклук такъв, ти нямаш право да влизаш в дома ми...”. А. А. А. не се подчинил на дадено му полицейско разпореждане да прекрати съпротивата си и да подаде ръце за поставяне на белезници и продължил да напада и заплашва служителите на МВР, поради което бил задържан с използване на сила и помощни средства.
При извършеното претърсване на дома, издирваното дете е било открито на тавана на къщата и върнато в социалното заведение, а срещу мъжа е образувано досъдебно производство. Пред съда А. А. А. - 47-годишен, неосъждан, с начално образование, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Глоба“ в размер на 500 лева в полза на държавата.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест. Срещу А. А. А. в РС – Лом се води и второ дело за закана с убийство на служители на МВР. 
20.02.2023, 09:28 часа
5555 1
Коментари

Ломския

20.02.2023, 12:53 часа
Малко бият полицайте и така ще бъде докато няма респект........
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha