Израелската армия уби шестима палестинци на Западния бряг /снимки/

Израелската армия уби шестима палестинци на Западния бряг /снимки/ Израелските сили убиха шестима палестинци при нападение в окупирания град Наблус на Западния бряг.
По данни на палестинското министерство на здравеопазването жертвите са мъже на 72 г., 33 г., 25 г., 26 г., 24 г. и 23 г.
Най-малко 71 други са ранени.
Очевидци разказват, че израелските сили са нахлули в Наблус около 10.00 часа сутринта местно време и са обкръжили сграда в историческия Стар град, обитавана от двама души, за които се твърди, че са членове на въоръжената групировка "Леговището на лъва".
Двамата са били обсадени в сградата и са отказали да се предадат.
По информация на палестински медии израелските сили са изстреляли ракети по сградата. Забелязани са снайперисти, разположени в района наоколо, както и военен хеликоптер, прелитащ над сградата.
Насилието на Западния бряг се увеличи, откакто нападенията на израелските сили зачестиха през миналата година. Най-малко 50 палестинци са били убити от началото на настоящата година.
През 2022 г. израелските сили убиха най-малко 167 палестинци на Западния бряг и в Източен Йерусалим, което е най-големият брой на жертвите в тези територии за една година от Втората интифада.
22.02.2023, 16:31 часа
347 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha