Седмица след трагедията: Прокуратурата разкри причината за смъртта на Влади от Зверино

Седмица след трагедията: Прокуратурата разкри причината за смъртта на Влади от Зверино Седмица след трагичната катастрофа край Троян, при която загина млад мъж от Зверино, прокуратурата в Ловеч разкри подробности за случая.
Припомняме, че фаталният инцидент стана на 18 февруари в района на кръстовището "Кози вир" на пътя за Орешак. Лек автомобил БМВ излетял от пътя и се е обърнал в крайпътна вада. В колата са пътували 3 млади момчета, едното от които загинало.

Трагедия на пътя! Млад мъж от Врачанско загина в жестока катастрофа край Троян

По-късно първо агенция BulNews разкри, че жертвата е 22-годишният Владислав Георгиев от Зверино. БМВ-то пък било управлявано от 24-годишният Николай Филчев от Мездра, който бил пиян.

Мъката е безкрайна! Вижте кой е загиналият младеж от Зверино в тежката катастрофа край Троян /снимка/

Кръвното изследване на шофьора показало 1.9 промила алкохол, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Ловеч Светла Иванова.
Съдебномедицинска експертиза пък е установила, че причина за смъртта на Владислав е задушаване от "стомашното съдържимо". При преобръщането по таван на катастрофиралия автомобил, младият мъж се е задушил от храната и напитките в стомаха, които се стекли към хранопровода и го запушили, посочиха още от прокуратурата.
Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Тепърва разследващи и прокуратура ще решават дали финално срещу Николай Филчев да бъде предявено същото обвинение (чл.343. ал.3 от Наказателния кодекс), което предвижда лишаване от свобода от две до шест години.
Филчев е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Липсват данни за предишни регистрации за шофиране в нетрезво състояние срещу него. 
Една от решаващите стъпки в разследването е автотехническата експертиза, която ще отнеме поне два месеца. Тя трябва да даде отговори на съществени въпроси, сред които дали шофьорът е изключил блокиращите системи на автомобила, за да може да "дрифти" по пътя и какво точно е причинило загубата на управление над автомобила. Засега работещите по случая са установили скоростта, с която е станал ударът - 92 км/час. Показател, който не може да гарантира, че с тази скорост се е движил автомобилът, преди да падне във водата, дълбока в този участък около два метра.
При пристигането на дежурен екип на полиция и пожарна, с риск за живота си един от тях се хвърлил в студените води в опит да измъкне Владислав, но не успял. Заради смелата си реакция служителят ще бъде предложен за награда.
28.02.2023, 12:08 часа
8784 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha