Защо? Адвокатът на килъра от "Соло" Илиян Тодоров се самоуби във врачанското село Чирен

Защо? Адвокатът на килъра от "Соло" Илиян Тодоров се самоуби във врачанското село Чирен Единият от адвокатите на подсъдимия за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров - 36-годишният Тодор Апостолов, се е самоубил в къщата на родителите си във врачанското село Чирен. Информацията излезе на 9 септември 2011 г. и беше веднага потвърдена от директора на Областната дирекция на МВР във Враца комисар Росен Иванов.
Защо се стигна до там, и това решение свързано ли е с мегаделото? След трагедията, мотивите за решението на юриста остават мистерия. Тялото на Апостолов е открито на 3 септември от брат му.
„Касае се за обикновена човешка трагедия. Оставено е предсмъртно писмо. То е адресирано към съпругата и детето им, на които благодари за грижите към него”, заяви тогава комисар Иванов. Разбира се, никой до ден днешен не научава какво пише в последното послание. 
На 2 септември Тодор Апостолов бил на дело, но след края му не се прибрал в дома си в София. Съпругата му се разтревожила, че го няма и се обадила на брат му. Той започнал веднага да го търси, като първо решил да провери къщата на починалите им родители във врачанското село Чирен и съседни на нея имоти. Когато влязъл вътре обаче се натъкнал на безжизненото тяло на Тодор, който висял на примка, закачена на греда до гаража.
Сигналът бил подаден около 6.10 часа на 3 септември на телефон 112. Никой не е знаел дали след делото, което имал през деня адвокат Апостолов е имал среща с някого. В този ден той бил доста мълчалив и потаен. 
Запознати с делото разказват, че адвокатът е защитавал Илиян Тодоров с чистото усещане, че той е невинен и е събирал всеотдайно всякаква информация по процеса. Самоубилият се адвокат общувал много любезно със съдията по делото Румяна Ченалова. Именно тя прави всичко възможно клиентът му да бъде освободен и да избяга в чужбина. 
Според разследващите в периода 20 март – 4 юли 2012 г. Ченалова е възпрепятствала прокурорски протест срещу решението ѝ да освободи от ареста осъдения впоследствие по делото Илиян Тодоров.
Това е станало, след като тя не е изпратила частния протест на Софийска градска прокуратура срещу определение на Софийския градски съд, с което е отменена мярката "задържане под стража" на подсъдимия Илиян Тодоров. Така двойният убиец се измъква и бе заловен наскоро - близо 12 години след бягството.
Веднага след като младежът напуска България, в медийното пространство излизат информации, че по делото е имало размяна на парични средства за да се изкара Илиян невинен. До този момент няма каквато и да е потвърдена информация самоубилият се Тодор Апостолов да е замесен в схемата.
Преди да се заеме с адвокатска практика, Тодор Апостолов е работил като дознател в столичното Първо РПУ, което напуска през 2008 г.
На силен натиск да съдейства на службите е бил подложен 36-годишният адвокат Тодор Апостолов, разкриват пред медията ни негови познати. Тодор Апостолов бе известен като адвоката на СИК. Именно тези негови контакти силно заинтригували ченгетата, които го притискали да им пее за това какво се случва в престъпния свят. Според познати на адвоката той не издържал на натиска и е много вероятно това да е причината за самоубийството му.
Тодор Апостолов много се притеснявал, че заради него може да пострада някой от семейството му. Още повече, че неотдавна починали и двамата му родители. В предсмъртното си писмо поискал да бъде погребан до майка си.
Началната версия на ченгетата била, че е сложил край на живота си заради дългове. Той инвестирал твърде много в недвижимо имущество в цяла София. Не успял да се стабилизира финансово и затова се обесил в родния си дом в с. Чирен.
Негови колеги обаче са категорични, че Апостолов никога не се е оплаквал от финансови проблеми, напротив имал доста завидно финасово състояние. Тези, които го познават, са единодушни, че истината трябва да се търси някъде другаде.
Преди да се самубие, той защитава семейството на убития от БОП-аджии Пламен Куцаров. В това дело юристът беше намерил доказателства срещу служители от спецзвеното на МВР. Според него Куцаров е бил пребит в сградата на ГДБОП, но записите от скандалните „разпити“ изчезнали безследно.
17.03.2023, 14:13 часа
41056 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha