Започнете деня правилно: Какво е най-добре да закусваме

Започнете деня правилно: Какво е най-добре да закусваме Закуската е първото и най-важно хранене за деня, казват диетолозите. Тя е важна за зареждането на организма с хранителни вещества и енергия за целия ден. Но трябва да вземем предвид редица фактори, когато избираме какво да хапваме сутрин.
Закуската трябва да бъде 25-30% от дневното меню, казват специалистите. Те препоръчват тя да бъде 20-30 минути след събуждане. Отлично начало на деня е да изпиете чаша вода със стайна температура на празен стомах, така че да стартирате тялото си. Разбира се, храненето зависи от индивидуалните характеристики и графика ви, но навикът се появява още през втората седмица, така че най-трудното е да започнете, казват те.
Млечните продукти за закуска не са най-добрата идея, тъй като млечнокиселите бактерии в тях, когато попаднат в кисела среда, умират преди да стигнат до червата.
Най-добрата закуска са сандвичи от пълнозърнест хляб. Тост с яйце и всякакви зеленчуци със сигурност ще създаде правилната настройка за деня. Ако не можете да се откажете от млякото сутрин, мюслите са чудесен вариант. Купените обаче имат много захар и затова можете да ги направите сами. За целта трябва да изпечете овесени ядки във фурната и да добавите всякакви ядки или сушени плодове. По желание може да се добави мед.
Всякакви варианти на ястия с яйца също ще работят. Ако решите да ги пържите – не прекалявайте с олиото.
Можете също така да добавите и зеленчуци, които ще ви заредят с енергия за целия ден. По-добре е да откажете сладко, мазно, брашно и пикантни храни сутрин. Те няма да ви заситят, а и ще ви стане тежко. При специален повод можете да се поглезите с парче от любимата си торта или сладкиши, но не трябва да свиквате да закусвате постоянно така.
24.03.2023, 09:18 часа
466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha