По повод 75-ата годишнина от създаването му: Иван Аспарухов поздрави Танцов състав "Мездра"

По повод 75-ата годишнина от създаването му: Иван Аспарухов поздрави Танцов състав "Мездра" Уважаеми танцьори, музиканти, художествени ръководители и хореографи, 
Приемете най-сърдечни поздрави от името на жителите на община Мездра и лично от мое име по повод 75-годишнината от създаването на Фолклорен танцов ансамбъл „Мездра“ при НЧ „Просвета 1925“ - гр. Мездра! 
Позволете ми в този празничен ден да ви благодаря от името на местната общност за вашата народополезна дейност за съхраняване, развитие и популяризиране на българското фолклорно изкуство като неделима част от нашето национално богатство. 
75 години са една достолепна възраст, която сама по себе си заслужава уважение. Един забележителен период, в който Ансамбъл „Мездра“ се превърна в емблема не само на нашия град и община, но и на България. Доказателство за това са многобройните концерти и престижни награди на състава от национални и международни конкурси, фестивали и събори у нас и в чужбина. 
Нещо повече: благодарение на вашия и на творците преди вас всеотдаен труд поколения българи бяха възпитани в дух на родолюбие. 
Продължавайте да работите все така неуморно за опазване на уникалните български народни танци и хора́, инструментална музика и песни, за обогатявате на духовния живот на община Мездра и на страната ни!  
Предавайте своята любов към родния фолклор на по-младите, за да пребъде во веки веков българската култура! 
Бъдете здрави, вдъхновени и нека се множат вашите успехи и срещи с любимата публика! 
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! 
18.04.2023, 14:21 часа
554 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha