Съединените щати започват да обучават украинци на танковете „Ейбрамс”

Съединените щати започват да обучават украинци на танковете „Ейбрамс” Съединените щати започват да обучават украинци на танковете „Ейбрамс”. Това обявиха от Пентагона след срещата в Рамщайн. Министърът на отбраната Лойд Остин уточни, че танковете ще бъдат закарани в Германия и обучението на украинските екипажи ще се провежда там. Досега съединените щати са се ангажирали да предоставят на Украйна съвсем малък брой от най-модерните си танкове. Това са около 30 машини, които няма да влязат в Украйна преди есента. Американската армия има съответния персонал, техника и пари, за да ги поддържа, но създаването на такава логистика в Украйна не се смята за лесно.
"Ускорихме доставката на нашите М-1 Ейбрамс и Украйна ще получи машините в близките месеци. Танковете за подготовка ще са в Германия в следващите няколко седмици, което е значителен прогрес", обясни Лоид Остин.
"Танковете трябва да се използват в комбинация с механизирана пехота и артилерия. В синхрон с конвенционална пехота и така нататък. Така че, не говорим за магическо оръжие. такива няма. Но смятам, че когато бъдат доставени и достигнат оперативните си способности, Ейбрамс ще бъдат много ефективни на бойното поле", каза Марк Мили - председател на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ.  
22.04.2023, 15:28 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha