Окръжният съд във Враца излезе с остра позиция за публикация с невярно съдържание в "Конкурент"

Окръжният съд във Враца излезе с остра позиция за публикация с невярно съдържание в "Конкурент" От Окръжен съд-Враца излязоха с остра позиция за публикация с невярно съдържание в местния фалирал всекидневник "Конкурент".
На сайта на медията се появиха материали за пуснати на свобода двама души от белослатинското село Търнак, които са привлечени като обвиняеми за извършено убийство. Според съда обаче, написаното не отговаря на истината.
Ето и позицията на Окръжен съд-Враца:
"Колеги, във връзка с информация с невярно съдържание, публикувана днес в различни медии /б.р. "Конкурент"/, сме длъжни да поясним. Не отговаря на истината поднесената информация, че определението на Окръжен съд – Враца, с което е изменена мярката за неотклонение на обвиняемите Ш. А. и Ф. М. от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ е протестирано от Окръжна прокуратура – Враца. Определението не е протестирано и е влязло в законна сила.
Врачанският окръжен съд счита за необходимо отново да подчертае, че, както това подробно е разяснено в мотивите към въпросното определение, законът не допуска мярка за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“ да бъдат налагани за срок по-дълъг от осем месеца, освен ако в съда е внесен обвинителен акт. В случая към датата на постановяване на определението, срокът на задържане под стража е бил в края си и друга, по-тежка мярка от „парична гаранция“, по закон не е била възможна. Към същата дата в Окръжен съд – Враца не е бил внесен обвинителен акт срещу двамата обвиняеми.
Двамата – Ш. А. и Ф. М. - са привлечени в качеството на обвиняеми от Окръжна прокуратура - Враца за престъпление по чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс, за това, че на 06.09.2022 г., около 21.00 часа в с.Търнак, в съучастие като съизвършители, умишлено са умъртвили М. А."
28.04.2023, 13:21 часа
3169 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha