Съдят агресор, системно тормозил и заплашвал бившата си във Видинско

Съдят агресор, системно тормозил и заплашвал бившата си във Видинско Районна прокуратура – Видин с обвинителен акт предаде на съд П.М. (на 32 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.
В продължение на 5 години обвиняемият П.М. имал връзка с Ц.Ц. Тя приключила през август 2022 г., когато жената окончателно прекратила взаимоотношенията помежду им. 
Въпреки това мъжът я преследвал и заплашвал със саморазправа, звънял ѝ десетки пъти на ден и изпращал негови приятели да я следят.
На 27.10.2022 г. П.М. влязъл в дома на Ц.Ц. в с. Гара Орешец, област Видин, и ѝ нанесъл удар с крак в областта на гръдния кош. Тръгвайки, отправил й закани с убийство.
Пострадалата изпитвала страх за живота и здравето си и тези на децата ѝ, поради което променила изцяло начина си на живот. Опасявала се да се придвижва сама и пеша. До работата си пътувала със служебен микробус или била превозвана от дъщеря ѝ с автомобил.
Колегите на Ц.Ц. нееднократно ставали свидетели на случващото с нея и изпитвали притеснение относно агресивното поведение на П.М.
В хода на образуваното досъдебно производство за закана с убийство в условията на домашно насилие обвиняемият, който е осъждан, не се е признал за виновен. Предстои делото срещу него да продължи в съда.
05.05.2023, 12:16 часа
1175 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha