След як запой: Мъртвопиян младеж от София катастрофира с „Ауди“-то си в Берковско, лежи в монтанската болница

След як запой: Мъртвопиян младеж от София катастрофира с „Ауди“-то си в Берковско, лежи в монтанската болница Млад софиянец лежи в монтанската болница след тежка катастрофа в берковско село, съобщиха от МВР в града на Огоста.
Пътният инцидент е станал вчера, около 5.20 часа, в Бързия. 25-годишен софиянец се движо; с лекия си автомобил "Ауди А3" със софийска регистрация от Ягодово по ул. "Васил Левски" към ул. "Петроханска". Младежът не съобразил скоростта на движение и на ляв завой при изкачване не успял да намали, при което загубил контрол над автомобила, излязъл вляво от платното за движение завъртайки се и се блъснал в железобетонен стълб на кръстовището с ул. "Елха". 
Вследствие на катастрофата е пострадал водачът. Той е транспортиран до филиала за спешна помощ в Берковица, където е прегледан и е транспортиран с линейка до Спешното на МБАЛ-Монтана. Поради физическото му състояние не му е извършена проверка за употреба на наркотични вещества, взети са му проби за кръв и урина. 
Проверка за употреба на алкохол с дрегер отчела 1.82 промила алкохол в издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Водачът не е задържан, тъй като физическото му състояние не позволило това. 
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

*Снимката е илюстративна
15.05.2023, 12:09 часа
2302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha