Петима арестувани в Централна Гърция за купуване на гласове

Петима арестувани в Централна Гърция за купуване на гласове Петима души са задържани вчера вечерта в района на гръцкия град Кардица за нарушение на изборното законодателство, съобщи АНА-МПА.
В съобщение на полицията се казва, че в автомобила на един от задържаните са намерени 197 лични карти, един паспорт, две копия на лични карти, както и 114 затворени пликове, във всеки от които е имало визитка на кандидат за депутат, който не е назован в информацията, както и по 5 бюлетини с отбелязана преференция за него.
В двама от заподозрените е открита и сумата от 6 000 евро.
Полицията разполага с данни, че задържаните са влизали в контакт с лица в селище край Кардица, за да ги убедят да гласуват за кандидата срещу парична сума. Срещу заподозрените е започнало предварително производство.
Засега няма информации за други сериозни нарушения по време на днешните парламентарни избори в Гърция.
Днес гръцкото министерство на вътрешните работи обяви и окончателните данни за избирателната активност на гърците, които живеят в чужбина, където вотът беше произведен вчера. От общо 22 857 регистрирани извън страната избиратели са гласували 18 203, т.е. избирателната активност там е била 79.6 процента.
21.05.2023, 15:47 часа
333 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha