Кристиян Шкварек: В момента се разминават два влака - на политиката в прокуратурата и на прокуратурата в политиката

Кристиян Шкварек: В момента се разминават два влака - на политиката в прокуратурата и на прокуратурата в политиката В момента се разминават два влака - на политиката в прокуратурата и на прокуратурата в политиката, при това за много кратко време. Сега рязко се ускорява отново влакът на прокуратурата в политиката, но той ще се размине много накратко с политиката, в която от 5 г. насам има един политически сегмент практически се занимава почти изцяло с прокуратурата и съдебната реформа. Тази политическа битка приключва с този кабинет. Това коментира политическият анализатор Кристиян Шкварек пред Нова тв.
Обществото ни може и ще преглътне този кабинет, допълни той.
Влакът с изчистване на прокуратурата, протести, излизане на площада - в момента, в който двете страни се събраха в общ кабинет, този влак приключи. За да изчегърташ една система, имаш нужда от много голям политически капитал. А в тази коалиция той приключи, тя е изключително непопулярна в средите на електоратите на двете партии, коментира Шкварек.
Всичко протече много минорно, коментира пресконференцията на Гешев - а това пространно обяснение беше, за да покаже как един невинен човек го демонизират, коментира проф. Николай Радулов. Това е опит за пазарлък, а има ли в чекмеджетата много такива дела - ясно е, че има, защото прокуратурата така си настрои системата спрямо НПК, че тя застана на входа и изхода на борбата с престъпността. Тези документи и дела някъде, допълни той.
23.05.2023, 10:25 часа
471 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha