Малки художници от Монтана с отличия в културен форум

Малки художници от Монтана с отличия в културен форум Малките художници от студио по изобразително изкуство "Рениарт" - Монтана бяха отличени в Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ", в раздел "Живопис". Възрастовата група, в която участваха децата беше от 11 до 14 години.
На първо място се класира 11-годишната Ивайла Димитрова, на второ място се нареди Дивна Илчева. В раздел "Скулптура" е отличена Ивета Давидова с трето място. 
"За да създадат своите произведения, те се готвят от месец февруари, като разглеждат и анализират исторически албуми и книги, за да се потопят в атмосферата на епохата, която възпроизвеждат", казва техният преподавател по изобразително изкуство Таня Василева.
"За първи път участваме в този престижен конкурс. На историческа тема творихме. Доста материали изчетох, за да можем да работим по тази тема и да решим точно какво да правим. Освен рисунки с акварел, правихме и стъргана графика с темперни бои, една смесена техника с алкохолни маркери и маслени пастели и приложни творби. Една малка художничка, Никол Александрова, направи короната на Симеон Велики от хартия, много добре стана. Изработихме печата на Симеон", допълни тя.
Първо място за Ивайла Димитрова. Тя направи един златен накит с техника "стъргана графика", рисунка-колаж с един лек релеф на глаголицата направи Дивна Илчева, тя е с второ място. Трето място е за Ивет Давидова, която изработи малък глинен съд.
Колекцията, в която участваха 13 автора, беше силна, децата вложиха много време и енергия.
Следващото важно събитие, в което децата ще участват със свои произведения, е тяхната годишна изложба. Тя ще бъде на 1 юни в зала "Кутловица" в Монтана./БНР
24.05.2023, 12:12 часа
518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha