СУ „Христо Ботев“ във Враца отбеляза патронния си празник с пищно тържество /снимки/

СУ „Христо Ботев“ във Враца отбеляза патронния си празник с пищно тържество /снимки/ Средно училище „Христо Ботев“ във Враца отбеляза пищно патронния си празник, видя репортер на агенция BulNews.
Днес елитното школо празнува 201 години светско образование, 176 години класно училище и 116 години Врачанска гимназия. 
Тържеството започна в 10 часа в двора на училището, а негови гости бяха Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, кметът на града Калин Каменов, директорът на РУО-Враца Лорета Колева, Янг Тян – началник отдел „Образование“ в посолство на Китайската народна Република в България, академици, професори, доценти, родители и ученици.
„Днес нашето училище е водеща образователна институция в региона и страната. Показател за това е представянето на учениците ни на международни конкурси и състезания.
Днес е личен празник за всеки от нас. Името на Ботев е задължение и отговорност за всички. Училището е нашата приказка! Следвайте мечтите си и носете духа на патрона с вас. Бъдете достойни Ботевци и достойни врачани!“, каза директорът на СУ „Христо Ботев“ Виктор Кръстев в приветственото си слово и връчи почетни знаци и благодарствени адреси на дарителите на училището.
Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий отслужи тържествен водосвет-молебен за здраве, а празникът продължи с патриотични слова, песни, китайски танци и български народни хора.
Гостите на тържеството разгледаха STEM центъра, иновативните кабинети по профилирано обучение и многофункционалната спортна зала. 
Програмата за учениците продължи с игри и състезания.
По обяд ще се състои и церемонията по награждаване на изявени ученици и учители, както и награждаването на победителите във финалната среща за купата на Директора. 
По-късно ще бъдат представени и дейностите на клубовете по интереси към Средно училище „Христо Ботев“ в двора на училището.
31.05.2023, 11:26 часа
2165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha