РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на околната среда /снимки/

РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на околната среда /снимки/ РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на околната с посещение на ученици от 11 б клас на Лесотехническа професионална гимназия - Берковица - специалност "Горско и ловно стопанство". 
При срещата с директора Милена Николова, както и с експертите от инспекцията, бъдещите лесовъди бяха запознати подробно с дейността на институцията и политиките в опазването на околната среда и водите, ползите от разделно събиране на отпадъци и рециклиране.
Като изненада, учениците получиха препарат от вида малък ястреб, конфискуван от служители на РДГ Берковица по време на рутинна проверка. Препаратът ще се използва с учебна цел в училищния фонд.
Всяка година на 5 юни отбелязваме Световен ден на околната среда. Представлява най-значимият и известен глобален ден за положителна промяна на околната среда.
Провъзгласен е на 27-ата сесия на Общото събрание на ООН в Стокхолм, Швеция от 15 декември 1972 г. На този форум е приета декларация за околната среда, представляваща първия международен договор за принципите на екологична защита на Земята.
В своята резолюция Общото събрание призовава държавите и организациите членуващи в ООН ежегодно в този ден да провеждат мероприятия, потвърждаващи стремежа им да опазват и подобряват околната среда.
“Световният ден на околната среда през 2023 г. напомня, че действията на хората по отношение на замърсяването с пластмаса имат значение. Стъпките, които правителствата и предприятията предприемат за справяне със замърсяването с пластмаса, са следствие от тези действия.
Време е да ускорим тези действия и да преминем към кръгова икономика.
Време е да борим замърсяването с пластмаса.”
06.06.2023, 12:35 часа
435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha