Украински военни споделят за тежки загуби при контраофанзивата

Украински военни споделят за тежки загуби при контраофанзивата В Украйна за първи път бяха отчетени значителни загуби по време на наскоро започналото контранастъпление. Това стана известно от представените военни източници. Военният персонал обвини за инцидента командването, което според критиците е допуснало грешки в стратегията на войната.
По налични данни украинските войски, включващи до три мотопехотни взвода, са преминали в настъпление в близък боен строй. Въпреки това, както се очакваше, на етапа на разполагане в боен строй те бяха открити чрез въздушно разузнаване на руската армия. Очевидно са използвани квадрокоптери, които са успели да идентифицират позициите на украинските войски и своевременно да предадат информация на артилерията.
Предвид образуваните кратери може да се предположи, че руската армия е използвала най-малко полковия обем огнева мощ, което от своя страна показва мащаба на обстрела и използването на калибри от 152 мм.
След откриването на украинските части руската армия нанесе артилерийски удар, който принуди украинските войски да се оттеглят от огневата линия. Ситуацията е станала катастрофална за врага, когато след като премина линията на преход към атака, неговите сили бяха изправени пред обстрел от противотанкови оръжия и стрелково оръжие на руската армия. Това доведе до големи загуби на бронирани машини и провал на контраатаката.
11.06.2023, 14:59 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha