Ремонт ограничава трафика през тунела "Витиня" за Варна от утре

Ремонт ограничава трафика през тунела "Витиня" за Варна от утре През нощта от утре, 19 юни, до петък, 23 юни, ще бъде ограничавано движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура /АПИ/.
За да не се затруднява пътуването през деня, през нощта ще бъде ремонтирана пожаро-известителната система на съоръжението. От няколко пожара с автомобили са унищожени елементи от системата и трафикът за Варна трябва да се спре, за да бъдат възстановени, уточняват от АПИ.
При извършване на ремонтните дейности от 21.00 ч. до 6.00 ч. трафикът в посока Варна ще се пренасочва от 30-и км на АМ "Хемус" при пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 София - Ботевград и при 47-и км - пътен възел „Ботевград“ автомобилите ще продължават движението по автомагистралата.
Ограничаването на трафика ще е в четири поредни нощи от 21.00 часа на 19-и, 20-и, 21-ви и 22-ри юни до 6.00 часа съответно на 20-и, 21-ви, 22-ри и 23 юни.
От АПИ се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство и добавят, че ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да бъде осигурено безопасното пътуване по автомагистралата. 
Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.
18.06.2023, 13:30 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha