Нивото на река Скът безпокои три общини във Врачанско

Нивото на река Скът безпокои три общини във Врачанско След преминалите поройни дъждове безпокойство сред хората и институциите будят нивата на всички реки във Врачанско. С особено внимание се следи равнището на река Скът, преминаващ през три общини в областта. Общински кризисен щаб в Бяла Слатина съобщи, че нивото на Скът все още е критично, а в района на село Комарево дори е притеснително.
Речното ниво се следи постоянно и в кметството на Бяла Слатина постъпва непрекъснато информация за цялото поречие на територията на общината. Кметът Иво Цветков заяви, че се предприемат мерки за опазване живота, здравето и имуществото на населението.
Според Цветков в неделя най-високо е нивото на Скът при преминаването на реката през Бяла Слатина. Общинската управа предупреди са фирмите, които развиват бизнес в индустриалната част на града, да вземат необходимите мерки за защита от евентуално излизане на реката извън коритото.
В Мизия също са притеснени минаващата през града Скът на не вдигне твърде много нивото си, припомняйки си голямото наводнение от 2014 г., когато водната стихия разруши къщи и улици. Кметицата на Мизия Валя Берчева поиска от държавата средства за цялостно почистване на реката в района и изграждането на нови диги.
19.06.2023, 10:42 часа
1087 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha