БАБХ проверява: На фокус са хотелите с ол инклузив в Слънчев бряг

БАБХ проверява: На фокус са хотелите с ол инклузив в Слънчев бряг Агенцията по храните започна засилени проверки на заведенията по морето. И това лято на фокус ще бъдат хотелите в големите ни курорти, които предлагат услугата ол инклузив. Най-честите оплаквания са именно от качеството на храната и алкохола, които се предлагат на туристите при този вид почивки.
Рано сутринта проверяващите влязоха в ресторанта на хотел в Слънчев бряг, който предлага услугата ол инклузив. И това лято се проверява каква храна се предлага на туристите по морето.
„Ще акцентираме особено много върху сроковете на съхранение на храните, с цел недопускане на отклонение от хладилната верига, условията на съхранение на храните, контрол на доставчиците . Всяка храна трябва да е придружена с документ за произход", обясни д-р Даниела Кепекова, началник отдел „Контрол на храните" в БАБХ.
Много често туристите се оплакват, че при ол инклузив не се предлага прясно приготвена храна.
"При нас това не се случва. Ние имаме много голям персонал. Храната, която остава от закуска, се дава на персонала. Храната, която е сготвено за това хранене, не се изхвърля, не се дава повторно на блок масата", заяви Ростислава Димитрова, управител на хотела. От управата на хотела казват, че освен от Агенцията по храните, се проверяват редовно и от туроператорите, които правят свои проучвания.
Проверките на заведенията по морето ще продължат до 15 септември. При сериозни нарушения се съставят актове. Глобите са от 2 000 до 4 000 лв. При повторно нарушение санкцията се увеличава двойно.
27.06.2023, 14:41 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha