Бави се разследването за смъртта на брат Галев, мотаят ДНК експертизата

Бави се разследването за смъртта на брат Галев, мотаят ДНК експертизата Затлачват разследването за смъртта на Ангел Христов-Геле, по-известен като брат Галев. Нито са готови назначените изследвания, нито родната полиция има представа как е минал границата Геле.
"Все още не са готови нито ДНК експертизата, нито химическото изследване на кръвта на Ангел Христов", съобщи зам. районният прокурор на Кюстендил Марияна Сиракова.
ДНК експертизата трябва окончателно да докаже дали починалият от инфаркт е Ангел Христов или не. Към момента се смята, че е именно Геле, защото бяха сравнени отпечатъците на трупа с тези на брат Галев в системата на МВР. Но това не е достатъчно за окончателно заключение според разследващите.
Интересното с двете експертизи е, че обикновено ДНК експертиза става готова в най-лошия случай в рамките на 10 дни. Ако е спешна, става за по-малко от 48 часа. Това разбра "България Днес" при проверка в някои частни и също така и в държавни ДНК лаборатории.
За другата експертиза се отнася същият диапазон от време, в който трябва да бъде приключена. С химическото изследване на кръвта на Геле се проверява дали не е отровен. Известно е, че някои медикаменти при определена и точно премерена дозировка могат да причинят инфаркт.
Кога ще бъдат готови тези две изследвания, които бяха назначени преди около 3 седмици, не е ясно. Не се разбира и коя лаборатория трябва да ги направи и анализира.
Други въпроси, на които не могат да си отговорят ченгетата и разследващите, са как, кога и защо Геле се е върнал у нас? Това са само част от въпросителните около мистериозното завръщане на Ангел Христов само седмици след разстрела на Красимир Каменов-Къро, и също така не по-малко мистериозната му кончина.
"Въпросите са много, отговорите кът!", намекна и самият вътрешен министър Калин Стоянов.
28.06.2023, 11:18 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha