Мъртвият брат Галев влязъл в България като бежанец

Мъртвият брат Галев влязъл в България като бежанец Антел Христов от т. нар. братя Галеви се е върнал в България през канал за мигранти, съобщи "България Днес".
Припомняме, че на 3 юни стана ясно, че е починал издирваният от Интерпол Ангел Христов.
Според МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт - на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. Тя отрече при тях да е констатирана смъртта.
Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.
Полицията тогава остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчува и полицията реагира, като изземва трупа и го откарва в столична Съдебна медицина.
Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов. Назначено бе извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.
Под надзора на Кюстендилската районна прокуратура започна разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК - подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване (укривателство).
Според справка за аутопсията бе установено, че Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания, но се оказва, че близо месец по-късно още няма резултатите при наблюдаващия прокурор.
На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница.
Да си вземат последно сбогом, пред затворения ковчег дойдоха Златомир Иванов-Баретата, приятелите на Галеви Тоци, Стъклето, Каплата, Хари, Конана, Клеменца, бивши барети.
07.10.2023, 15:29 часа
2376 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha