Още чакат ДНК анализ дали погребаният преди 3 седмици в Дупница е Ангел от Братя Галеви

Още чакат ДНК анализ дали погребаният преди 3 седмици в Дупница е Ангел от Братя Галеви Близо месец след внезапната смърт на Ангел Христов, познат като единия от Братя Галеви, и 3 седмици след погребението му все още не е готова ДНК експертизата на тялото му. Това отговориха от окръжната прокуратура в Кюстендил на запитване на репортер на "24 часа".
“Не са готови заключенията на експертите. Обещали са, че ще ги изготвят в по-бърз порядък. Резултатите от ДНК експертизата ще ни позволят да снемем от издирване лицето, все още за него има заповед за издирване. Той е погребан на база на дактилоскопски отпечатъци”, каза говорителят на прокуратурата Мариана Сиракова.
На 3 юни шокиращо стана ясно, че е починал 54-годишният Ангел Христов. Според МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт - на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. Тя отрече при тях да е констатирана смъртта.
И тази мистерия продължава да стои неразгадана от разследващите. Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.
Забелязала обаче, че фамилното име в съобщението за смърт, издадено от гастроентеролог от частната болница, е сбъркано, и върнала документа за поправка.
Полицията остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчу и полицията реагира, като иззе трупа и го откара в столична Съдебна медицина.
Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов. Назначено бе извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.
Под надзора на Кюстендилската районна прокуратура започна разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК - подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване (укривателство).
Според справка за аутопсията е установено, че Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания, но се оказва, че близо месец по-късно още няма резултатите при наблюдаващия прокурор.
На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница. Да си вземат последно сбогом, пред затворения ковчег дойдоха Златомир Иванов-Баретата, приятелите на Галеви Тоци, Стъклето, Каплата, Хари, Конана, Клеменца, бивши барети.
Допреди дни името на Христов бе в списъка на издирваните от Интерпол, но ден след като сайтът на “24 часа” забеляза това, то бе свалено и остана само Пламен - другият от Братя Галеви
Районната прокуратура продължава разследването затова дали и кои хора са знаели, че Христов е в страната, и не е съобщил на властите. Работата по делото е прехвърлена от дознател на следовател.
Назначени са експертизи, които още не са готови, разпитани са свидетели, но според прокуратурата няма повдигнати обвинения за укривателство срещу никого.
03.07.2023, 20:23 часа
980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha