Нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Монтана

Нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд – Монтана Още двама нови съдии – Диляна Гладнишка и Искрен Борисов, встъпиха в длъжност в Районен съд – Монтана. Зам.-председателят на Районен съд Анелия Цекова поздрави младите магистрати и ги представи на съдиите и административните служители на съда.
„Днес е един от най-важните дни във вашата професионална кариера и съдба. Вярвам и съм убедена, че с постоянство и упоритост, със знания и талант ще работите и ще се утвърждавате като отговорни и достойни магистрати!“, заяви съдия Цекова.
Пред съдиите от Районен съд – Монтана Диляна Гладнишка и Искрен Борисов подписаха актовете си за встъпване в длъжност и положиха клетва да прилагат точно Конституцията и законите на Република България и да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи. Съдиите и служителите в Районен съд поздравиха младите магистрати и им пожелаха здраве и успехи.
Диляна Гладнишка е завършила специалност „Право“ в УНСС и е работила като юрисконсулт и съдебен помощник в Специализирания наказателен съд и във Върховния Касационен съд.
Искрен Борисов също е възпитаник на УНСС, специалност „Право“, и досега е работил като съдебен помощник в Софийски градски съд.
Съдия Гладнишка ще разглежда в Районен съд – Монтана наказателни дела, а съдия Борисов – граждански дела. С встъпването им в длъжност Районен съд – Монтана е с пълен щат от 11 магистрати.
17.07.2023, 16:53 часа
2165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha