Маска за коса с рициново масло - как да изберем?

Маска за коса с рициново масло - как да изберем? Едва ли има жена, която не мечтае за красива, здрава и гъста коса! Това обаче обикновено изисква задълбочена грижа, свързана с доста разходи и време. 
Изтъняването и косопадът вече са много често срещани проблеми както при мъжете, така и при жените. При някои това може да е в много лека форма, докато при други да доведе до плешивост. Загубата на коса може да има различни причини, като дългосрочни медицински състояния, лоша диета, генетика и т.н. Дори някои предписани лекарства могат да причинят този ефект. Само правилно поставената диагноза позволява прилагането на ефективни терапевтични мерки.
Жените често страдат от загуба на коса поради хормонални промени или неправилни методи на грижа. Във втория случай много полезна може да бъде добре подбраната натурална козметика. Едно от най-препоръчваните със сигурност е рициновото масло. Прилагано върху косата и скалпа може да донесе множество ползи в грижата за тях.

Защо е добре да използвате рициново масло?

Независимо от причината за косопада, проблемът обикновено може да бъде стопиран. В днешно време дрогериите и онлайн магазините са пълни с безброй продукти и препарати, които обещават да преборят косопада за кратко време, да върнат блясъка и здравето на косата. Едно такова средство е рициновото масло.
Неговите антибактериални и противогъбични свойства го правят полезно при инфекции на космените фоликули, пърхот, докато съдържанието на рицинолова киселина спомага за подобряване на микроциркулацията на кръвта и растежа на косата.
То е едно от най-ефективните етерични масла, независимо дали се използва в чиста форма или се добавя към маски, балсами и дори шампоани. Осигурява преди всичко естествен начин на грижа.

Как да използвате рициново масло при косопад?

За да използвате ефикасно рициново масло върху косата при косопад, не е необходимо да извършвате твърде сложни процедури. Просто следвайте тези няколко съвета:
  • Изсипете малко масло в ръката си и го нанесете по цялата дължина на косата си, като започнете от корените и стигнете до краищата. Втрийте го добре.
  • Не прекалявайте с количеството, тъй като има гъста текстура, която трудно се отмива.
  • Оставете рициновото масло върху косата си поне 15-20 минути, преди да го измиете с топла вода и шампоан.
  • Можете да използвате и друг метод, като нанесете рициново масло преди лягане и го оставете за една нощ. Измийте косата си на следващата сутрин, за предпочитане с шампоан без SLS.
  • Покрийте главата си с кърпа или друга чиста памучна материя, за да не попадне масло върху чаршафите.
Маска за коса с рициново масло - видове

Освен в чист вид това природно чудо може да бъде и чудесна съставка за домашна маска с рициново масло. В зависимост от нуждите ви, може да се спрете на някоя от следните рецепти, които да забъркате у дома:
  • Ако косата ви е увредена и пада, направете следното: 1 жълтък + 1 супена лъжица рициново масло + 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте всичко старателно, загрейте леко и нанесете върху косата. След това сложете шапка за баня, увийте главата си с кърпа и оставете маската за една нощ или минимум за час. Ако косата ви е склонна към омазняване, можете да добавите и лимонов сок към маската.
  • Ако имате изтощена коса, разтвоерете 100 мл ябълков сок, 100 мл ябълков оцет и 10 г рициново масло в 1 литър вода. Изчакайте поне 30 минути и тогава измийте добре.
  • Рициновото масло също е чудесно допълнение към готовите продукти за грижа за косата. За да подобрите състоянието ѝ, добавете няколко капки към вашия балсам или маска.
Освен всички полезни свойства на рициновото масло, едно от предимствата му е ниската цената, като може да се уверите в това, преглеждайки вариантите в онлайн магазин MAKEUP. Добавете тази прекрасна съставка към ежедневната си грижа сега и се насладете на блестяща и здрава прическа!
03.08.2023, 08:30 часа
772 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha