Бунт на летище София! Концесионерът „СОФ Кънект“ бойкотира самолетите на „България еър“, пътниците страдат /снимки/

Бунт на летище София! Концесионерът „СОФ Кънект“ бойкотира самолетите на „България еър“, пътниците страдат /снимки/ В събота на летище София е бил напът да избухне бунт на недоволни пътници и само щастлива случайност не позволила да се стигне до блокиране на граничния контрол, научи агенция BulNews.
В 12.25 часа е кацнал чартърът от Анталия, нает от туристическата компания АБАКС Самият полет от турското Средиземно море до столицата е продължил 1 час и 20 мин.
Оказало се, че на летището в София ги очаква неприятна изненада.
Повече от 90 минути те били принудени да чакат багажа си. Ситуацията се изострила и недоволни пътници се готвели да блокират граничните гишето на входа на летището.
По думите на служители на аерогарата, това забавяне не било толкова голямо, тъй като при нощните полети имало случаи да багажът да се бави по 3-4 часа.
Докато кацналите от Анталия чакали своя багаж, през това време били обслужени три други полета, чиито пътници си тръгнали веднага с багажите си. Това още повече вбесило българската група, която накрая все пак разбрала причината за бавенето на нейния багаж.
Оказало се, че от известно време има напрежение в отношенията между концесионера на летището „СОФ Кънект“ и „България еър“. По тази причина самолетите на българския национален превозвач умишлено се обработват с огромно закъснение.
Никой на летището не е обяснил на невинните хора защо се карат двете компании, но повече от сигурно е, че от това страдат хилядите пътници, избрали да летят с самолетите на групировката ТИМ.
Накрая се оказало, че хората пристигнали по-бързо от Анталия до София, отколкото времето, което прекарали край лентите в очакване на багаж. В 14.10 мин те най-накрая получили куфарите си и псувайки напуснали летището.
07.08.2023, 15:00 часа
1816 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha