Кметът на Генерал Тошево е освободен срещу 10 хил. лв. и с повдигнато обвинение

Кметът на Генерал Тошево е освободен срещу 10 хил. лв. и с повдигнато обвинение Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров от БСП е освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 хил. лв. Повдигнато му е обвинение за попълване на документи с невярно съдържание. За това информира Българската национална телевизия БНТ, след като вчера /9 август/ по искане на Европейската прокуратура Димитров беше арестуван по разследване за за измама със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища.
"Повдигнаха ми обвинение и ме освободиха с парична гаранция в размер на 10 000 лева. На по-късен етап ще обсъдим с адвоката дали ще я обжалваме", казва Димитров пред медии. Адвокатът му Милен Янков обяви, че обвинението е за подаване на неверни сведения пред сертифициращ орган и получаване на средства от европейските фондове.
Кадрите на БНТ показват, че пред полицията в Добрич са се събрали хора в подкрепа на кмета с повдигнати обвинения на Генерал Тошево. Интервюиран е брат му, Бранимир Димитров, който казва, че не вярва "това да е истина". Яна Бонева, председател на общинския съвет, която също е от БСП, казва: "Проектът е отдавна финализиран, всичко е приключило, сградите са санирани още от 2019 г."
Социалистическата партия определи разследването на Европейската прокуратура като политическа поръчка преди местните избори на 29 октомври. Ръководството на БСП обяви, че ще издигне Валентин Димитров за трети кметски мандат.
10.08.2023, 16:21 часа
374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha