Доброто е живо! "Благотворни приятели" подари на хората с увреждания специална каляска /снимки/

Доброто е живо! "Благотворни приятели" подари на хората с увреждания специална каляска /снимки/ Вчера във Враца официално бе даден стартът на новия туристически атракцион, предназначен за хора със специални потребности - Каляска за хора с увреждания, научи агенция BulNews. 
Каляската е дарение за града от благотворителната организация “Благотворни приятели” и в събота направи своите първи туристически обиколки в спортен комплекс “Христо Ботев”- Враца.
Туристическият атракцион е първият по рода си в България и е пригоден както за деца, така и за възрастни в инвалидни колички.
Този проект е на “Благотворни приятели”, като 12 000 лева идват директно от НАТО в Брюксел, а останалите 8 000 лева са дарени от сдружението.
Целта е хората в България, които са с ограничени двигателни възможности, също да изпитат нови емоции и да се насладят на туристическите забележителности, докато пътуват в специалната каляска. 
Осигурена е възможност за тези, чието физическо състояние позволява, да управляват каляската, заедно с кочияш.
„Горд съм, че с реализацията на този проект дадохме пример и за други български организации със сходна дейност на нашата, за да може да се случват повече добри дела. Всеки един от нас от сдружение “Благотворни приятели” е отговорен член на общността ни и като такъв солидарно подкрепя хората с увреждания. Щастлив съм, че днес сбъднахме една мечта за мнозина от тях и съм сигурен, че все повече хора със специални потребности ще имат желание свободно да разгледат забележителностите в нашия град, докато се возят в каляска, теглена от кочияш. От “Благотворни приятели” сме горди, че успяхме да реализираме този проект и с него допринесохме за това хората със специални потребности от общината да могат да се чувстват още по-пълноценни членове на общността ни“, заяви депутатът Мартин Харизанов, който е част от благотворителната организация.
27.08.2023, 09:14 часа
3508 3
Коментари

Кметъла

27.08.2023, 14:25 часа
ПИЧИ, ти нещо за изхвърляне нямаш ли по складовете?

Пенката

27.08.2023, 14:14 часа
Я ти я дадох таа каруца да я караш при Айшо, ама и така става. Не си толко тъп, колкото си мислех.

Петя Пенкина

27.08.2023, 14:06 часа
Не помня да съм ти разрешила да ми пипаш конете?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha