Столичен храм набира дарения за деца от Северозападна България

Столичен храм набира дарения за деца от Северозападна България За пета поредна година храм "Рождество Христово" в столичния район "Младост" организира традиционната дарителска кампания за подпомагане на деца от Северозападна България преди първия учебен ден.
Църковното настоятелство и миряните събират нови учебни пособия, които ще бъдат предоставени на децата за новата учебна година.
"Даренията ще се набират до 17 септември, като желаещите да се включат в кампанията могат да ги занесат директно в храма или да ги изпратят", каза Велина Андонова, доктор по религиозна педагогика и преподавател по религия в храма.
"Точно с тези съвместни инициативи с училищата на местно ниво ние сме изградили партньорски отношения с директорите, които са хората, най-добре познаващи учениците от училището, знаейки тяхното семейно състояние и те могат сами да преценят на кой как да помогнат. Подпомагаме Северозапада и по друг начин - с образователни инициативи, правим летни лагери за дечицата от Северозапада, в които те да се докоснат до православието, да изградят контакти", допълни Велина Андонова.
30.08.2023, 11:17 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha