Митничари откриха недекларирани над 46 000 британски паунда и 80 000 евро на "Дунав мост 2"

Митничари откриха недекларирани над 46 000 британски паунда и 80 000 евро на "Дунав мост 2" Недекларирани 46 210 британски паунда и 80 000 евро откриха митнически служители при проверки на два товарни автомобила в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщават от Агенция „Митници“.
На 7 септември митническите служители селектират за проверка в района на граничния пункт товарен автомобил, влизащ в страната. Камионът е управляван от турски гражданин и пътува от Нидерландия за Турция. В хода на контролните действия инспекторите откриват под шофьорската седалка на превозното средство три пакета с британски паунди, увити в найлонов плик. Валутата е преброена в присъствието на водача. Установено е, че недекларираната сума е в размер на 46 210 паунда, уточняват от агенцията.
Ден по-късно, на 8 септември, на същия граничен пункт, митническите служители проверяват друг товарен автомобил, пътуващ от Германия за Турция. В естествена кухина в арматурното табло на кабината проверяващите намират укрити евробанкноти. Установените банкноти са в купюри с номинали 10, 20 и 50 евро на обща стойност 80 000 евро, допълват още от митническата агенция.
По двата случая са съставени актове за административно нарушение.
От началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат са предотвратени десет опита за пренасяне на недекларирана валута, показва справка в сайта на Агенция „Митници“. Във всички случаи валутата е била укрита във влизащи в страната автомобили. Общо задържаната недекларирана валута във всичките десет случая е с левова равностойност от близо 3,14 млн. лева.
11.09.2023, 13:39 часа
316 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha