Жени хирурзи във Великобритания твърдят, че са изнасилвани от колеги при операции

Жени хирурзи във Великобритания твърдят, че са изнасилвани от колеги при операции Жени хирурзи казват, че са били сексуално тормозени, a понякога дори и изнасилвани от свои колеги в операционни зали на държавните болници във Великобритания, докато се извършвали манипулации върху пациенти, разказва Би Би Си.
От обществената медия са разговаряли с жени, които са били сексуално нападнати по време на работния процес.
Зад анализа на поведението на хирурзите стои екип от Университета на Ексетър, Университета на Съри и работна група за сексуално неправомерно поведение в хирургията. 
Авторите на изследването казват, че се наблюдава модел, при който стажантки са били малтретирани от хирурзи с по-голям опит, предаде bTV. 
От Кралския колеж за хирурзи коментират, че разкритията са "наистина шокиращи", докато други определят случващото се като „публичната тайна на хирургията“.
От Би Би Си предупреждават, че разследванията са изпълнени с подробности около втъркванията на телата на лекарите, а на всеки засегнат ще му бъде оказана подкрепа.
На някои от практикуващите жени е предлагано кариерно израстване срещу сексуални отношения.
12.09.2023, 16:21 часа
1253 1
Коментари

ама

12.09.2023, 19:51 часа
всичките те са си мълчали тихичко и скромно , докато се е случвало "това" и по някое време се сещат че олеле-мале , след месеци и години ! комедия !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha