Протести срещу украинското зърно из цялата страна, ето къде в Северозапада ще има блокирани пътища

Протести срещу украинското зърно из цялата страна, ето къде в Северозапада ще има блокирани пътища Близо 25 организации от селскостопанския сектор излизат на национален протест днес. Причината за него е решението да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна.
В демонстрацията ще се включат и производителите на плодове и зеленчуци, както и пчеларите. Очаква се да бъдат затворени основни пътища и гранични пунктове. Точките, на които се събират недоволните, са над 35. Исканията им са забраната да бъде удължена и да получат допълнително финансиране от държавата.
МВР мобилизира целия си ресурс за охраната на протестите в страната. През уикенда министърът на вътрешните работи Калин Стоянов призова да се спазват правата на гражданите за свободно придвижване. От Българския фермерски съюз също призоваха протестът да премине мирно, а участниците да не се поддават на провокации.
„Браншът ще изпадне в ситуация, граничеща с колапс. В момента пред нас стои заплаха, че няма да има къде да си реализираме продукцията”, заяви г-н Коев, представител на зърнопроизводителите.
В Северозападна България протести ще има в Бяла Слатина, на Дунав мост 2 при Видин и на Е-79 между село Крапчене и Монтана. 
В Югоизточна България блокади ще има на кръговото кръстовище на Ахелой, пътят Варна и при детелината Сливен-Ямбол.
В Южна централна България протестите са край с. Труд, Стара Загора, детелината на път I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград).
В Североизточна България блокади ще има край Кардам, Дуранкулак, кръговото на Балчик, Карапелит, Тутракан, Разград, Шумен и Силистра.
В Северна централна България - край детелината на с. Ясен на главен път Плевен-Русе, граничния пункт Дунав мост-Русе, началото на автомагистрала Хемус (посока Варна-София), с. Горна Студена;
В Югозападна България - Кюстендил , Радомир, Земен – Лобош, Ковачевци-Лобош, Сапарева баня, Дупница - с. Пиперево, Перник, Брезник. Блокади ще има край кресна, както и по пътя Драгоман-Калотина.
От Димитровградското село Ябълково  ще тръгне част от земеделската техника, която ще блокира две точки в Хасковско.
18.09.2023, 08:38 часа
4567 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha