Майка пропищя от частна детска кухня във Враца, дискриминирала я

Майка пропищя от частна детска кухня във Враца, дискриминирала я Майка от Враца се оплака от частната детска кухня във Враца. В редакцията на агенция BulNews бе подаден сигнал от жителка на квартал „Бистрец“ за дискриминация. 
Пред наш репортер тя разказа, че частната кухня „Двете щръклета“ от много години прави доставка на бебешка храна по домовете, като от фирмата казват, че доставят на територията на целия град. Това обаче, по думи на жената, не е съвсем така, тъй като от там отказват да бъде разкарвана храна в кв. „Бистрец“. Според майката от фирмата са заявили, че кварталът не им е удобен, което налага родителите, които искат да ползват услугата на кухнята, да си взимат храна от неин клон. 
По думи на жената, преди години такива доставки е имало до самия квартал, като няколко майки се били разбрали храната за бебетата да бъде оставяна в магазина на центъра в „Бистрец“, за да улеснят шофьора и да не се налага да обикаля по адреси, като компромисен вариант.
Наскоро майки от квартала отново дали същото предложение, но този път то било отхвърлено. Подателката на сигнала до нас не разбира защо се налага тази дискриминация, при положение, че политиката на фирмата ясно упоменава, че доставката е за целия град, а квартал „Бистрец“, дори и малко по-отдалечен, е част от него.
„Тази услуга е измислена с цел да улеснява майките. Част от нас нямат автомобили, а и в предстоящия сезон, за майки без помощ е доста сложно да ходят всеки ден в студа и дъжда с децата си“, допълва възмутената жена. 
Това е единствената частна кухня в града, която уж предлага улеснение, но в случая то е отказано. В града има няколко пункта за вземане на храна - на „Стария пазар“, зад „Билла“, в Комплекса, както и в ж.к. „Младост“. Нито един обаче от тях не е удобен за майките от кв. „Бистрец“.
„Неколкократно е правен опит за разговор с тях, поне за компромисен вариант в магазина в квартала, но от там категорично отказват с довода, че на тях не им е удобно, което ме навежда на мисълта, че не искат толкова да улесняват родителите, а само да печелят пари“, допълва тя.
„Всяка фирма има политика на работа, но в случая, след като въпросната кухня излиза със заявка, че покрива адресите на територията на целия град, е нужно това наистина да е така. Вместо това обаче, когато реших да потърси съдействие от тях за доставката на храна до „Бистрец“, дори и с компромисен вариант, срещах отказ. Затова е важно, когато претендират докъде доставят, ясно да упоменат, че не е в рамките на града, а в удобните за тях локации“, категорична е майката.
19.09.2023, 08:40 часа
7584 1
Коментари

Соня

19.09.2023, 10:46 часа
КАТО Е ПРОПИЩЯЛА, ВМЕСТО ДА ХОДИ ПО КАФЕТАТА ПО ЦЯЛ ДЕН И ДА СИ ГЛЕДА ТЕЛЕФОНА , ДА СИ ПРИГОТВИ ХРАНА ЗА ДЕТЕТО.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha