Изправят пред съда мъж, подкарал кола пиян и погубил млад баща при катастрофа в Белослатинско

Изправят пред съда мъж, подкарал кола пиян и погубил млад баща при катастрофа в Белослатинско Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу П.П. на 35 години, привлечен в качеството на обвиняем за това, че причинил катастрофа със загинал под въздействието на алкохол.

Черна събота! Млад мъж загина в зверска катастрофа в Белослатинско

Обвиняемият е правоспособен водач на МПС, наказван е по административен ред за допуснати нарушения на Закона за движението по пътищата.
Навръх Гергьовден миналата година П.П. пристигнал в село Търнак, област Враца, с лек автомобил „Мерцедес“. По време на гостуване при негови братовчеди и познати мъжът консумирал алкохол.
Въпреки предложението на стопаните да пренощува у тях, той категорично отказал и заявил, че ще тръгне с автомобила. При опитите да бъде разубеден, възразил с аргумента, че е добър шофьор, щял да управлява бавно, както и че не за пръв път пътува в пияно състояние.
Около 1 часа обвиняемият се качил и поел управлението на превозното средство. Заедно с него пътували двама възрастни – Х.Б. и Н.Б. от Червен бряг и 5-годишното им дете. След тях потеглил автомобил с двама други участници в празненството.
Първоначално П.П. шофирал нормално, но изведнъж на една от пресечките, представляваща каменист път, силно ускорил. Движел се с около 119 км/ч, без да се вслушва в молбите на пътуващите да намали. Наближавайки и навлизайки в ляв завой, със скорост, значително по-висока от разрешената за населено място, управляваният от обвиняемия автомобил загубил напречна устойчивост. Отклонил се вдясно, ударил се в мантинела на мост на река и след известно време спрял.
Вследствие на силния удар возещият се до обвиняемия Б.Х. получил тежки увреждания, остра кръвозагуба и травматичен шок. Въпреки незабавно предприетите реанимационни мероприятия 28-годишният мъж починал няколко часа по-късно. На Н.Б. била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в открити многофрагментни счупвания, довели до трайно затруднение движенията на десния крак.
В хода на досъдебното производство е било установено, че водачът – обвиняемият П.П., управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта 1,51 промила.
Предстои делото да продължи в съда.
 
27.09.2023, 11:52 часа
1876 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha