Венцислав Пенгезов: Цените на горивата са стигнали максимума

Венцислав Пенгезов: Цените на горивата са стигнали максимума Ситуацията е трудна за прогнозиране, но мисля, че цените са стигнали близо до максимума, който могат да стигнат. За да има трайни цени над 3 лв. за литър, един барел трябва да се продава за поне 100 долара.
"Имаше рискове при обявения един месец срок за пренастройване, но при положение че по закон би трябвало да се съхраняват запаси, той беше много малък.", съобщи Пенгезов за това можело ли е да има недостиг на горива и цените чувствително да се повишат, ако в следващия месец, както правителството планираше, бе спрян вносът на руски петрол.
Тази дерогация първо беше защитена от правителството пред ЕК, което не е лесно. После започна да се говори, че дерогацията ще остане. Възниква въпросът за компетентността на хората, които правят тези анализи. Трудно е да се работи така, допълни той.
Прогнозирането на цените на петрола е доста сложна работа, но няма да има съзнателно движение нагоре или надолу. Забраната за износ на готови продукти от русия вече се отразява на цените, каза още Пенгезов.
28.09.2023, 09:45 часа
339 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha