Протестиращите миньори и енергетици: 28 часа продължава блокадата на АМ "Тракия"

Протестиращите миньори и енергетици: 28 часа продължава блокадата на АМ "Тракия" Повече от 28 часа продължава блокадата на енергетици и миньори на две възлови артерии в страната. Магистрала „Тракия” край Стара Загора и проходът „Хаинбоаз” са затворени.
Протестиращите настояват правителството да отложи отговора на страната ни по Плана за справедлив преход, който засяга бъдещето на въглищните централи. Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че е получена покана от премиера за среща в неделя. Синдикатите още не са решили дали ще се отзоват. 
Цяла нощ магистрала „Тракия” край Стара Загора остана затворена от протестиращите. Блокадата не помръдна и на разсъмване. Засилено е полицейското присъствие. Магистралата е затворена още при Чирпан. Продължава блокадата и на Прохода на републиката край Гурково. Енергетици спряха движението през „Хаинбоаз” още в петък сутринта.
Въпреки недоволството, по думите на премиера документите с Плана за справедлив преход ще бъдат внесени в Европейската комисия днес.
30.09.2023, 12:31 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha