Георги Гатев: Статутът на Божков може да се промени от обвиняем в основен свидетел

Георги Гатев: Статутът на Божков може да се промени от обвиняем в основен свидетел "Напълно възможно е статусът на Васил Божков да се превърне от "обвиняем" в "основен свидетел". Има образувани висящи дела по негови изявления, оттук нататък прокурорите ще започнат да съпоставят нещата, зависи колко сериозно ще ги вземат те". 
Това каза адвокат Георги Гатев, който брани правата на хазартния бос. 
Юристът потвърди, че ще помага с всичко на клиента си, както в процеса срещу Черепа, така и по делата, в които той ще бъде свидетел. 
"Стоя твърдо зад него и ще направя така, делата да протекат по възможно най-добрия за клиента ми начин", категоричен пред медията ни беше опитният юрист. 
От свои източници Lupa.bg научи, че до няколко месеца Васил Божков ще поиска и пълно освобождаване от домашния арест, в който в момента се намира. 
Под домашен арест богаташът не се чувствал зле, пушил пура след пура, управлявал бизнесите си, но заради имиджа си, той ще иска пълна свобода. 
Задържането му е по т.нар. "хазартно дело", от което започна всичко. По него той е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група, която е действала от 2014 г. и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.
Срещу Васил Божков се води и още едно дело - за насилствени криминални действия - побои, закани за убийства и даже убийства. То беше замразено, защото нямаше как бизнесменът да бъде разпитан.
Божков беше разследван задочно - при това по глава Първа - престъпления срещу Републиката, че е финансирал протестите през 2020 година срещу Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха обвинени и прекараха известно време в ареста негови близки, както и негови бизнеспартньори.
Божков от своя страна твърди, че е бил жертва на престъпление, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По случая работи Софийската градска прокуратура, но по делото развитие няма именно заради факта, че Божков не беше в страната.
02.10.2023, 16:30 часа
1652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha