Без наказания за "Маджаров" и "Саяна", пробутвали овче сирене с краве мляко

Без наказания за "Маджаров" и "Саяна", пробутвали овче сирене с краве мляко Производителите на млечни продукти "Маджаров" и "Саяна", които бяха хванати, че правят овче сирене с краве мляко, няма да бъдат наказани, защото са сключили споразумение с проверяващите от Комисията за защита на конкуренцията. Това заявиха от Национална асоциация на млекопреработвателите, позовавайки се на документи.

Заради скандала с кравето мляко: КЗК проверява овче сирене "Димитър Маджаров" и "Саяна"

"Влязох в сайта на Комисията за защита на конкуренцията и качените там документи ме обезпокоиха. Основната мотивация на председателя на Комисията да задвижи процедурата със заповед от 30 септември е на база на сигнал от организацията на потребителите "За достъпна и качествена храна". Агенцията по храните се е задвижила. Пробите са потвърдили несъответствие, при което процедурата е приключила със споразумение, за да не бъдат наказани", коментира Владислав Михайлов от Национална асоциация на млекопреработвателите.
"Право да взима проби на млечни продукти има само Агенцията по храните. Гражданите също могат да го направят, но в присъствие на проверяващия орган. Всеки един потребител би следвало да има правото да вземе, да го занесе в лаборатория", добави Михайлов.
10.10.2023, 16:12 часа
851 1
Коментари

пико

10.10.2023, 17:04 часа
герб си знае работата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha