Шофьори след катастрофата край Арчар: Кръстовището е натоварено и много опасно

Шофьори след катастрофата край Арчар: Кръстовището е натоварено и много опасно Станалата сутринта на разклона за Дунавци катастрофа не е прецедент, твърдят жители на градчето и околните села. Според тях тежкият трафик в района създава предпоставки за тежки пътнотранспортни произшествия. Кръстовището е натоварено и опасно, потвърдиха и шофьори, които ежедневно преминават през него. 
"Често пътувам. Доста е натоварено кръстовището, трафикът е интензивен и е доста опасно. Имало е и други пътни инциденти. Прекалено много са камионите и в двете посоки. Доста е силен трафикът. Най-вече от тези турски гастърбайтери, които преминават. Не спазват знаци, правят опасни изпреварвания, заспиват на волана. Хората не спазват правилата. Единият не е спрял на "Стоп" и ето какво се случи. Тук е толкова натоварено, такова движение... Сега опашката за "Дунав мост 2" кой знае къде ще стигне. Тук знаците ако се спазваха, нямаше да има катастрофа", коментира шофьор, преминаващ често в района. 
Припомняме, че тази сутрин 25-годишен мъж и 15-годишно момче пострадаха при катастрофа на главния път Е-79 при разклона за Арчар.

Извънредно! Тежка катастрофа между турски бус и „Мерцедес“ на Е-79 във Видинско, има пострадали /снимки/

По неофициална информация, шофьорът на буса не е спазил знакът „Стоп“ и се е блъснал в лекия автомобил. 
Вчера в Областна администрация Видин бяха обсъдени мерки за ограничаване на трафика по международния път Е-79. В работната среща участваха представители на Областната дирекция на МВР, Гранично полицейско управление, Сектор „Пътна полиция“, видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и управата на "Дунав мост Видин - Калафат". Областният управител Иво Атанасов се е ангажирал да постави въпроса пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и транспортния министър Георги Гвоздейков на среща в София./БНР
13.10.2023, 15:00 часа
1357 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha