Приключи разследването на случая с камиона-ковчег край Локорско

Приключи разследването на случая с камиона-ковчег край Локорско Разследването за смъртта на 18-те мигранти край село Локорско, е приключило. До дни прокуратурата ще предяви обвинения на всички участници в схемата за нелегален трафик на хора. Данните до момента показват, че преди да изоставят камиона край Локорско, шофьорът и неговият спътник са спрели на магистрала "Тракия". Получили обаждане, че мигрантите започват да се задушават. Тайниците, в които са били настанени над 30 души, на практика били две затворени кутии в каросерията.
На 17 февруари тази година камион с мигранти беше открит край село Локорско. В камиона е имало около 40 души, 18 от тях са се задушили в тайник, направен специално, за да ги скрие.
„Лицата, които са вътре, нямали никаква възможност да напуснат това пространство. Недостатъкът в този случай е, че не е осигурено нормално циркулиране на въздух, за да могат те да дишат”, каза говорителят на НСлС Мариан Маринов. 
По думите му оцелелите не могат да дадат достатъчно данни за организацията и причините защо толкова много хора са били натъпкани в това тясно пространство.
15.10.2023, 13:44 часа
463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha