Ексклузивно в BulNews! Врачани изреваха от непрестанен тормоз, психично болен мъж не им дава покой /снимки+видео/

Ексклузивно в BulNews! Врачани изреваха от непрестанен тормоз, психично болен мъж не им дава покой /снимки+видео/ Психично болен мъж подлуди цял блок във Враца, а живеещите там нямат и минута покой. Затова алармираха жители на жилищен комплекс „Младост“, които потърсиха агенция BulNews за съдействие в разрешаването на проблема. 
От няколко месеца във вход Б на блок 10 се нанесъл мъж с психични проблеми. 58-годишният Ивайло страда от шизофрения и живее сам в апартамент на първия етаж в блока. Откакто е там, останалите обитатели на сградата са подложени на непрекъснат тормоз. Неуравновесеният мъж денонощно крещи, блъска по стените и плаши хората. 
Въпреки че към момента не е проявявал агресия, врачаните се притесняват, че не е изключено това да се случи. Мъжът почти не спи и често обикаля квартала посред нощ. Хората ги е страх да се прибират в собствените си домове по тъмно, а децата не смеят да играят в района.
Но мъжът е опасен и за самия себе си. Съседи са го виждали да се катери по дърветата и да пали огън пред блока. С наближаването на зимата хората се опасяват, тъй като в апартамента му няма отопление, да не би да реши да запали и вътре и да предизвика пожар. 
На всичкото отгоре условията в апартамента на Ивайло са изключително лоши. Той разполага само с едно легло, а коридорът му е засипан от боклуци, споделиха хората. Те се притесняват и от разпространяване на вредители и зарази от мизерията в дома на мъжа. 
Изтормозените от страх и безсъние хора вече са вдигнали ръце. Те многократно са подавали жалби в полицията, но мъжът не отваря на служителите на реда и те няма какво да направят, освен да го предупредят през вратата. 
Всички жители на входа, както и други живеещи в района, са подготвили подписка, която ще внесат в прокуратурата и общината. Те настояват мъжът да бъде настанен в специализирана институция, защото всеки има право на тишина и спокойствие в собствения си дом. 
Вижте видео от дома на мъжа тук и тук.
 
25.10.2023, 08:40 часа
7432 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha