Сигнал от ГЕРБ: Кметски наместник купува гласове във видинско село

Сигнал от ГЕРБ: Кметски наместник купува гласове във видинско село Предизборният щаб на ГЕРБ във Видин подаде жалба за купуване на гласове. По информация от жители на село Синаговци, настоящият кметски наместник К.И. обхождала съселяните си с тефтер, пълен със списъци и таблици, като агитирала срещу заплащане да се гласува за определен стар-нов кандидат за общински кмет.
От щаба на ГЕРБ настояват компетентните органи да извършат незабавна проверка по случая като бъдат установени авторите на деянието и респективно да бъде ангажирана тяхната наказателна отговорност.
В една от секционните избирателни комисии във видинското село Капитановци членовете на комисията допускали хора да гласуват, които не са в избирателните списъци. За това сигнализираха ОИК-Видин от предизборния щаб на ГЕРБ.
В жалбата се посочва, че в СИК 93, членовете на комисията са допуснали мъж да гласува с три бюлетини – за кмет на община, за общински съветници и кмет на кметство, макар че лицето не е било включено в избирателните списъци.
От ГЕРБ обявиха случая като недопустимо нарушение на Изборния кодекс от страна на всички членове на СИК. От предизборния щаб настояват да се извърши незабавна проверка по случая, за който обаче не се знае дали е единичен или масова практика във въпросното населено място.
29.10.2023, 18:40 часа
980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha