Първо в BulNews: Оставиха за постоянно в ареста членовете на СИК-а в Малорад, преправяли бюлетините

Първо в BulNews: Оставиха за постоянно в ареста членовете на СИК-а в Малорад, преправяли бюлетините Двамата членове на СИК-а в Малорад, обвиняеми за манипулирането на вота в неделя, остават за постоянно в ареста, научи агенция BulNews. 
Преди минути в районния съд в Бяла Слатина магистратите постановиха мярката им за неотклонение да остане непроменена. Разследващите настояват те да разкажат за цялата схема, включително чии са гласовете, които се чуват в скандалния запис. 
Припомняме, че вчера Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняеми 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишния Цветослав Цонев – Цани по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 169, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. 
Това стана, след като на 31 октомври в социалната мрежа се завъртя видео, на което се вижда и чува как във врачанското село Малорад се дописват преференции. Случаят е от вечерта на 29 октомври, а за него писа медията ни.

По изборите в Малорад: Вижте как членове на СИК дописват преференции в бюлетините /видео/

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Бяла Слатина прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Окръжен съд – Враца.
02.11.2023, 16:33 часа
2946 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha