Във Великобритания доволни от мерките на Гърция срещу нелегалните мигранти

Във Великобритания доволни от мерките на Гърция срещу нелегалните мигранти Британският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман похвали гръцкото правителство и полиция  при посещение на гръцката сухопътна граница с Турция по р. Марица (Еврос) за това, че много ефективно предотвратяват „нелегалната миграция“, като изграждат „изключително сигурна сухопътна граница“, съобщиха гръцки медии.
Брейвърман, гръцкият министър за защита на гражданите Янис Иконому и заместник-министърът Костас Кацафодос посетиха вчера пограничния район, където в момента се доизгражда ограда и други съоръжения, предназначени за контрол на миграционните потоци.
Британският министър на вътрешните работи заяви, че се наблюдава значително намаляване на броя на неразрешените преминавания на гръцката сухопътна граница с Турция в района на р. Марица благодарение на присъствието на силни полицейски и военни части, както и части на европейската агенция за гранична и брегова охрана „Фронтекс“, които наблюдават границата.
Иконому, по чиято покана Брейвърман е на посещение в страната, подчерта, че Гърция има „твърда, но справедлива миграционна политика, която е дала резултати“.
„Намерението ни е да издигнем ограда по цялото протежение на реката и, разбира се, да оборудваме оградата с всички съвременни средства за наблюдение, които са необходими, за да бъде максимално ефективна“, каза той пред Брейвърман, като похвали работата на полицията.
Той отбеляза, че гръцката полиция извършва изключително важна дейност "не само за Гърция, но и за цяла Европа“.
04.11.2023, 15:47 часа
458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha