Берковчанин се размина с 5 месеца условно за купуване на гласове

Берковчанин се размина с 5 месеца условно за купуване на гласове Районен съд – Берковица одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия А. А. З. за наказание 5 месеца „Лишаване от свобода“ условно за извършено от него престъпление против политическите права на гражданите.
Според документите по делото през месец октомври 2023 г. А. А. З. започнал да уговаря негови познати да гласуват за посочени от него кандидати за участие в изборите за органи на местната власт и самоуправление – кметове и общински съветници в община Берковица, като им предлагал за това парични средства. След получен сигнал  служители на МВР започнали разследване на случая и  установили, че А. А. З. предложил и дал на пет лица  от Берковица по 50 лева на всеки като им посочвал за гласуване кандидати от различни политически партии.
По случая е било образувано бързо производство, извършено е претърсване и изземване, разпитани са свидетели и са  изготвени графологична и видеотехническа експертиза.
Пред съда подсъдимият А. А. З. – 64 годишен, жител на Берковица, квартал „Раковица“, безработен, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 5 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът не наложи на подсъдимия и по-лекото наказание „Глоба“, предвидено в закона заедно с наказанието „Лишаване от свобода“. 
Определението на Районен съд - Берковица не подлежи на жалба и протест.
09.11.2023, 12:45 часа
697 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha