МВР: Няма данни Брендо да е присъствал лично на заверката на документа във Врачанско

МВР: Няма данни Брендо да е присъствал лично на заверката на документа във Врачанско Пълномощното на Евелин Банев - Брендо, изготвено в кметството на врачанското село Тлачене е с дата от май 2022 година. Още тогава са били предприети оперативни действия за изясняване дали той е присъствал лично по време на заверката на документа при кметския наместник. Това се казва в позиция на МВР. 
Поне два факта говорят за това. Първият е пълномощното на адвокат Силвия Найденова, която го представлява в Софийския градски съд по молбата му България да приеме за изпълнение и присъдите му в Италия и Румъния.
Вторият е разказът на кмета на село Тлачене Тошко Сашов, който е заверил подписа на Брендо на пълномощното за адвокат Найденова. Кметовете на малки населени места имат право да действат като нотариуси в определени случаи.
"Беше един ден в началото на пролетта. Към края на работния ден дойдоха мъже - с анцузи и куче. Казаха, че са ходили за трюфели, но поискаха да си направят пълномощно, защото им трябвало.
Гледах му личната карта, подписа се пред мен, но нищо не знам за този господин, после научих. Няма как да го познавам. В документите му не пише "Брендо", разказа кметът на Тлачене Тошко Сашов за случката.
 

От МВР твърдят, че няма категорични данни той да е бил в страната и да е присъствал лично на заверката на документа, издирването му продължава. 
11.11.2023, 14:46 часа
1625 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha