Първият дипломат на ЕС очаква помощта на САЩ за Украйна да намалее

Първият дипломат на ЕС очаква помощта на САЩ за Украйна да намалее „Подкрепата на САЩ за Украйна най-вероятно ще намалее, а ЕС трябва да има политическата готовност да продължи да изпраща помощ независимо от това“, заяви първият дипломат на ЕС Жозеп Борел на конгреса на Партията на европейските социалисти в Малага, Испания, съобщи „Киев Индипендънт“.
Съюзът разполага с необходимите средства, за да продължи да подкрепя Киев, твърди Борел, но трябва да бъде подготвен за вероятността САЩ да не продължат да предоставят помощта си на сегашните нива.
Освен това ръководителят на външната политика на ЕС заяви, че "перспективата за победа на Украйна над Русия не е непосредствена".
От началото на пълномащабната инвазия САЩ са най-големият донор на помощ за Украйна по отношение на военната помощ, хуманитарната помощ и финансовата подкрепа. Подкрепата за Киев обаче все повече се превръща в партиен въпрос, при който демократите са много по-склонни да подкрепят продължаването на помощта, докато републиканците са по-склонни да се противопоставят. Това стана особено очевидно след началото на войната между Израел и „Хамас“.
12.11.2023, 13:43 часа
617 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha