Разрешават организирането и провеждането на фермерски пазари, но с условия

Разрешават организирането и провеждането на фермерски пазари, но с условия Българската агенция по безопасност на храните актуализира мерките за контрол на предлаганите на територията на пазарите в страната живи животни и храни.  Разрешава се организирането и провеждането на пазари за всички видове животни, с изключение на свине и птици, включително и екзотични птици. Разрешава се продажбата на храни от животински произход, но остава забраната за продажба на яйца, месо от птици и живи птици.
Това става, след като преди два дни фермерските пазари бяха затворени заради епидемията от птичи грип, което предизвика недоволството на фермерите. Сега млечните продукти отново могат да се предлагат по пазарите, разрешена е и продажбата на термично преработени продукти от птиче месо, предназначени за директна консумация.
Продължава засиленият контрол на пазарите за спазване на наложените мерки, като при констатиране на нарушения на забраните инспекторите на БАБХ ще предприемат административни мерки, предвидени в националното законодателство, предупреждава агенцията.  При промяна на епизоотичната обстановка в страната мерките ще бъдат актуализирани своевременно.
18.11.2023, 13:15 часа
527 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha