Без вина: Мъж твърди, че е нападнат от полицаи в нощта на протестите в София /видео/

Без вина: Мъж твърди, че е нападнат от полицаи в нощта на протестите в София /видео/

Мъж твърди, че е нападнат и бит от полицаи в нощта на протестите и размириците в София. По думите му докато е минавал в района на ул. "Гурко" и "Цар Иван Шишман" попада под ударите на полицейски палки.
В резултат на нападението, пострадалият е с три избити зъба, травми по ръцете и краката. Подаден е сигнал до прокуратурата.
Според разказа на Георги Вачев, той е вечерял с приятели, след което е тръгнал към метрото, полицаи го упътват да мине по ул. „Гурко”. Но на пътя му вижда група хора.
„Имаше струпване на хора, може би бяха някаква агитка, не знам. При което на кръстовището видях, че идват жандармеристи или полицаи, не съм сигурен. И започнаха  да викат: „Всички на земята”. Аз си вдигнах ръцете, след което ме удариха с палка през устата”, разказва пострадалият. Той добавя, че са последвали няколко удара с палки зад ухото и по ръката му.
Вачев не успява да обясни, че не е протестиращ. По думите му не е провокирал с нищо униформените. „Баща ми е в системата на МВР от 40 години, така че аз имам уважение към тези хора. Както към медицинските служители, тъй като майка ми е мед. сестра. Никога не съм бил задържан”, добавя Вачев.
По думите на пострадалия полицаите променят отношението си след като споменава, че баща му е служител на МВР. Искал е да научи имената на униформените, но те не се представят. Пострадалият е откаран в ИСУЛ, поради травмите си. 
От СДВР заявиха, че постъпилите сигнали за полицейско насилие са много и все още се обработват. По тази причина не могат да съобщят нищо за случая на Георги Вачев.

20.11.2023, 08:54 часа
319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha