Терорът продължава! Пътят между Бяла Слатина и Кнежа е блокиран от ТИР-ове, шефът на АПИ идва спешно насам

Терорът продължава! Пътят между Бяла Слатина и Кнежа е блокиран от ТИР-ове, шефът на АПИ идва спешно насам Пътищата в Северозапада отново са в капан, но не снежен, а от камиони, научи агенция BulNews. Ситуацията е толкова сериозна, че шефът на АПИ Ясен Йорданов пътува към Бяла Слатина. 
След обилния валеж повече от две денонощия, обстановката по пътищата беше изключително тежка. Тежкотоварният трафик беше спрян, за да не пречи на почистването и движението на автомобили. След нормализирането на обстановката камионите бяха пуснати, а пътищата – изчистени и проходими при зимни условия. 
С освобождаването на тежкотоварния трафик по пътищата в Северозапада поеха всички камиони, които бяха блокрани преди това. От и към двата моста над река Дунав се движат стотици ТИР-ове, а ситуацията се утежнява от ремонта на Е-79 между Мездра и Ботевград. Заради него, те трябва да преминават и по второкласната пътна мрежа. 
Основен проблем е не само интензивният поток от камиони, но и рестрикциите към водачите. Те могат да шофират определен брой часове, след което са задължени да спрат за почивка. В авариен режим имат право да изминат 70 километри и щом намерят удобно място, веднага спират. 
Именно това е и основната причина за ада на пътя Враца – Бяла Слатина. Вчера той бе напълно блокиран и дори и в този момент движението е затруднено и отново има огромни колони. 
Една от причините е усложнената зимна обстановка. Друга е, че по целия път от Враца към Кнежа няма нито един ТИР-паркинг. Единственото удобно място за спиране е пистата преди Бяла Слатина, но тъй като камионите са много, пространството не е достатъчно и шофьорите спират направо на пътя.  
Дори към този момент тапата от ТИР-ове в района е 27 км, съобщават очевидци. Жителите на Бяла Слатина са блокирани и не могат да влязат или излязат от града. 
Заради извънредната ситуация към Северозапада пътува председателят на УС на АПИ Ясен Йорданов. Той обаче няма какво да направи, тъй като шофьорите реално спазват правилата и са принудени от обстоятелствата. 
Може би единственото възможно решение е Дунав мост при Видин отново да бъде затворен за определен период, докато повечето от камионите се изтеглят. 
Какви мерки ще вземе държавата и дали пътищата в Северозапада ще бъдат освободени в скоро време, ще стане ясно след посещението на шефа на АПИ. 
28.11.2023, 10:09 часа
6496 1
Коментари

АПИ са за затвора

28.11.2023, 14:35 часа
Това е заради наглото затваряне на пътя Ботевград-Мездра и проточилия се с години ремонт. АПИ са за затвор! И бих се обзаложил, че няма да се спази срока за отваряне през декември!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha